5 Οκτ 2017

6 Λόγοι για να ξεκινήσουμε να πίνουμε περισσότερο νερό!Όλοι ξέρουμε πως πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό αλλά κανείς από εμάς δεν το κάνει πράξη. Υπάρχουν όμως 6 ισχυροί λόγοι που θα μας κάνουν να αρχίσουμε να πίνουμε περισσότερο νερό καθημερινώς.
Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως το νερό είναι ίσως το βασικότερο συστατικό για τον άνθρωπο αφού γνωρίζουμε ότι το 70% του βάρους ενός ενήλικα αποτελείται από νερό.
 Επίσης το 90% του βάρους του εμβρύου αποτελείται από νερό. Τα βιολογικά υγρά όπως τα δάκρυα, το υγρό των αρθρώσεων, το σάλιο, η λέμφος, το αίμα, το σπέρμα, τα ούρα αποτελούνται από νερό.
Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να προσλαμβάνει 2.000-2.500 κ.εκ. (περίπου 8-10 ποτήρια) νερό ημερησίως, όσο δηλαδή είναι και οι απώλειες του. Το νερό που προσλαμβάνει ο άνθρωπος είναι από το νερό που πίνει αλλά και από τροφές τις οποίες καταναλώνει.
Εάν δυσκολεύεστε στην κατανάλωση τόσης ποσότητας νερού πρέπει να διαβάσετε τους παρακάτω λόγους οι οποίοι θα σας πείσουν να καταναλώνετε περισσότερο νερό.

1ος Το νερό μας βοηθάει να χάσουμε βάρος.
Με την πρόσληψη νερού πριν τα γεύματα μας κάνει να καταναλώνουμε λιγότερη ποσότητα και επομένως λιγότερες θερμίδες.


2ος Κάνει καλό στην καρδιά.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών.


3ος Θεραπεύει τους πονοκεφάλους.
Μία αιτία που μας προκαλεί πονοκέφαλο είναι η αφυδάτωση.

4ος Κάνει καλό στο δέρμα μας.
Ανανεώνει την επιδερμίδα μας καθώς με το νερό ενυδατώνεται πλήρως

5ος Μείωση στην απόκτηση προβλημάτων υγείας.
Το νερό μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης παθήσεως, όπως οι πέτρες στα νεφρά, καρκίνος του ουροποιητικού συστήματος και του παχέως εντέρου.


6ος Καθαρίζει τον οργανισμό.
Το νερό μας βοηθάει στο να καθαρίζει τον οργανισμό μας από τοξίνες και απορρίμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου