5 Ιουλ 2014

5+1 καλοκαιρινοί μύθοι για την υγεία

5+1 καλοκαιρινοί μύθοι για την υγείαΕίστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους να προφυλάξετε την υγεία καιευεξία σας τους καλοκαιρινούς μήνες;

Μύθος: Τα κρύα ντους δροσίζουν

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ένα μηχανισμό για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του. Όταν ζεσταινόμαστε και ξαφνικά μπαίνουμε για ένα κρύο ντους τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται αποτρέποντας το «δρόσισμα» του σώματος. Για να αποφύγετε αυτή την αντίδραση του σώματος χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό στα ντους σας αντί για κρύο. Ένας άλλος τρόπος για να δροσιστείτε είναι να φάτε ή να πιείτε κάτι κρύο ώστε να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Μύθος: Δεν γίνεται να καείς από τον ήλιο όταν έχει συννεφιά

Εάν δεν χρησιμοποιείτε αντηλιακό τις συννεφιασμένες ημέρες θεωρώντας ότι δεν έρχεστε σε επαφή με τον ήλιο, ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια: oι ακτίνες UV του ηλίου περνάνε τα σύννεφα και ο κίνδυνος για εγκαύματα παραμένει!

Μύθος: Όλα τα υγρά μπορούν να σας ενυδατώσουν

Ποτά με καφεΐνη, ποτά με μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλκοολούχα ποτά μπορεί να  οδηγήσουν το κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο σε αφυδάτωση. Για παράδειγμα τα ποτά με πολύ ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά, απαιτούν από το σώμα να αντλήσει περισσότερα υγρά από τα κύτταρα για τον μεταβολισμό τους και την αποβολή τους. Η καλύτερη λύση είναι το νερό και ακολουθούν το γάλα με χαμηλά λιπαρά, οι 100% φυσικοί χυμοί, οι χυμοί λαχανικών με χαμηλή ποσότητα αλατιού και τα φυτικά αφεψήματα.

Μύθος: Το air-condition αυξάνει την πιθανότητα για κρυολόγημα

Η αλήθεια είναι το κρύωμα προκαλείται από κάποιο ιό και όχι τον κρύο αέρα! Το μόνο πιθανό γεγονός είναι άτομα με αλλεργίες να εμφανίσουν κάποια αλλεργική αντίδραση σε περίπτωση που δεν αλλάζεται συχνά το φίλτρο του air-condition.

Μύθος: Το θαλασσινό νερό κάνει καλό στις πληγές

Το θαλασσινό νερό περιέχει πάρα πολλούς μικροοργανισμούς , μεταξύ αυτών και κάποια επικίνδυνα βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά σε συνδυασμό με την άμμο μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες μολύνσεις στην πληγή.

Μύθος: Μετά το πρώτο μαύρισμα δεν προκαλείται έγκαυμα από τον ήλιο

Κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα! Η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος για ηλιακό έγκαυμα παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα από την προηγούμενη έκθεσή σας στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου